‘Eten op de roei’ van 9 oktober
Het fenomeen “eten-op-de-roei” intrigeerde mij al langer, dus besloot ik afgelopen dinsdag eens poolshoogte te nemen. Ik was blij verrast: een zeer gemoedelijke avond in goed gezelschap met een diner van hoogstaand niveau tegen nauwelijks de kostprijs … wat wil een mens nog meer? Dat onze leden kunnen roeien en zeilen, klussen en organiseren, coachen en instrueren, dat weet ik inmiddels. Maar dat ze ook geweldig kunnen (en willen!) koken voor zo’n 25 dankbare eters, dat weet ik nu ook.
Frisse paté in het groen, een fabuleuze wildstoofpot met boontjes en roseval aardappel, twee soorten appelmoes (waarvan één met gember, wat een smaaksensatie!) en een daverende finale van romige hangop met granaatappel en stroopwafel garnering. Dat klinkt niet alleen goed, het smaakte nog veel beter! Reuzeleuk om aan te mogen zitten en goede gesprekken te kunnen voeren. Kortom: zeker aan te bevelen om ook eens deel te nemen. De eerstvolgende keer dat we weer aan tafel kunnen is dinsdag 11 december, dan een speciale kerst-editie.
Koks, sommelier, indekkers en afwassers: dank voor jullie enthousiasme, kookkunsten en goede zorgen!
Bert Kranendonk.