In Memoriam: Wout Meijer

Published On: augustus 19th, 2024By Categorieën: GHT, Homepage, Nieuws, Vereniging161 words

In Memoriam: Wout Meijer

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat Wout Meijer is overleden in de leeftijd van 78 jaar. Wout was, na zijn vervroegde pensionering, jarenlang een enthousiast zeezeiler, voordat hij in april 2008 lid werd van de vereniging.

Hij roeide in de donderdagmiddagploeg, tot hij zich in 2021 om gezondheidsredenen moest terugtrekken. Dat betreurde hij zeer, want hij beschouwde het wekelijkse roeien, en de omgang met de ploeggenoten, tot op het laatst als een wekelijks uitje.

Van ca.2015-2018 was hij commissaris GHT. Zijn belangrijkste project was het vernieuwen van de elektra-installatie van de loodsen. Hoewel hij toen al last had van een slecht functionerend been, belette dit hem niet om zelf de ladder te beklimmen voor het installatiewerk.

De uitvaart van Wout heeft in besloten kring plaatsgevonden. De donderdagmiddagploeg herinnert Wout vooral als een aimabele man, niet alleen als roeimaat, maar ook als een gezellige gastheer. Bij die eetgelegenheden bleek hij een prima kok die de lat behoorlijk hoog legde.