Er was eens een magische tocht op de Eem …

Published On: oktober 20th, 2024By Categorieën: Actueel, Evenement, Roeien, Toerroeien, Vereniging382 words

En zo was het alweer zaterdag 19 oktober de dag van de sluitingstocht 2024, dit jaar een “lichtjestocht”.

Na een maandenlange 😉 grondige voorbereiding door de toercie was nu eindelijke de grote dag daar, en alles viel op z’n plekje, lekker weer, goede temperatuur en 20 enthousiaste mensen die met elkaar een mooie tocht naar Amersfoort wilden maken. Alle deelnemers hadden wat lekkers meegenomen, om te gebruiken bij Hemus, de keuze was geweldig!

Het leuke aan de sluitingstocht is dat ook de roeiers die dit jaar zijn begonnen mee kunnen roeien en zo hun eerste “tocht” op eigen water kunnen beleven.

Rond 5 uur was iedereen aanwezig, zaten de lampjes op de boten voor de terugreis die in het donker  plaats zou vinden. Diverse deelnemers showden hun “verlichtte creaties”, anderen hielden het nog even geheim tot het laatste moment.

Met vier C-vieren waren we in een goed uurtje bij Hemus, alwaar een bedank-borrel voor hun vrijwilligers gaande was maar wij pasten er met ons clubje nog prima bij. Alle lekkers werd uit de tassen getoverd en we hebben heerlijk gesmuld.

Toen de zon echt onder was konden de lichtjes aan en kwamen de “verlichtingsversierselen” tevoorschijn. De boot van Marga, Pem, Alexandra, Karin en Petra P. was verreweg de mooiste boot en goed te volgen op de donkere Eem. Sturen in het donker is echt een vak apart, geen verlichting langs het water, af en toe wat schittering van een andere boot beetje richting het midden van de rivier varen en heel goed opletten, gelukkig kennen we de Eem wel. Na een uurtje rustig roeien waren we weer bij BWV de Eem, de boten uit het water, alles netjes opruimen en toen nog even gezellig naborrelen en nog meer eten want er was nog veel meer lekkers, mooie verhalen, leuke gesprekken. Wat hebben we genoten! Wat ons betreft houden we de lichtjestocht erin!

Ga jij volgend jaar ook mee? Zouden we leuk vinden! Kijk ook eens in het nieuwe jaar bij de toertochten die we organiseren, we zouden het heel leuk vinden als je meegaat.

Petra

 

PS: Heb jij ook nog foto’s van deze mooie tocht? Stuur ze naar communicatie@bwvdeeem.nl en we voegen ze toe.

Klik op een foto en bekijk de presentatie in het groot. Foto’s zijn van diverse deelnemers aan de tocht.