In Memoriam

Published On: oktober 22nd, 2024By Categorieën: Bestuur, Vereniging344 words

Op zondag 20 oktober jl. is Bert van den Brink overleden na een maandenlang ziekbed.
Bert is 77 jaar geworden. Met zijn achtergrond – TH Delft, waar hij een fervent wedstrijdroeier is geweest, en jarenlange ervaring binnen zijn eigen aannemersbedrijf –  kwam Bert in 2009 precies op het juiste moment de vereniging binnen. Zijn bouwkundige achtergrond kwam uitstekend van pas in de nieuw opgerichte bouwcommissie. Met Berts hulp en inzichten op het gebied van constructie, materialen en kosten is in twee jaar tijd de toekomstvisie van de Bouwcommissie uitgewerkt. Die visie hield in het toekomstbestendig maken van de vereniging met een nieuw duurzaam gebouwd clubhuis (fase 1, voltooid januari 2015), de aanleg van een nieuw roeivlot (fase 2, voltooid medio 2024) en de nieuwe inrichting van de zeilhaven (fase 3, te voltooien in november van dit jaar). Bert werd de spil in de uitstekende samenwerking binnen de driehoek van materiaalcommissaris, aannemer en andere bij de uitvoering betrokken belanghebbenden. Aan de eerste twee fasen heeft Bert met hart en ziel meegewerkt.  Naar de uitwerking van fase 3 heeft hij zeer uitgezien maar de voltooiing hiervan heeft hij helaas niet meer mogen meemaken.

Bert heeft zich vanaf de eerste maanden van zijn lidmaatschap ook sterk gemaakt voor de nieuwe roeiopleidingen van instructeurs en nieuwe leden. In die periode is ook het inlooproeien gestart, dat oorspronkelijk alleen voor de instructie werd opgezet.

Verder heeft Bert een belangrijke rol gespeeld in de materiaalcommissie. Hij vond het een voorrecht om met de andere leden van deze commissie te werken aan het onderhoud en de verbetering van onze roeivloot en genoot daarvan.

Bert kon wel eens vierkant uit de hoek komen maar had een groot hart. Het mooiste dat hem op zijn ziekbed nog kon overkomen was dat het bestuur hem het erelidmaatschap van de vereniging zou verlenen. Dat is op de valreep gebeurd. Bert was er zeer verguld mee.

Heel veel leden hebben hun roeiopleiding van Bert gekregen. Ook wij als Blauwepettenploeg hebben veel van Bert geleerd en veel plezier met hem gehad.
We zullen Bert zeer missen.

Namens de Blauwepettenploeg,
Wil de Waal en Lies van Rijssen