5 Jeugdroeiers doen mee met Dutch International Youth Regatta

Published On: juli 19th, 2024By Categorieën: Evenement, Homepage, Jeugd, Nieuws, Roeien, Wedstrijdcommissie225 words

Zaterdag 6 en zondag 7 juli hebben we met vijf jeugdroeiers meegedaan aan de Dutch International Youth Regatta. Dit roeifestival op de Bosbaan in Amsterdam wordt georganiseerd voor jeugdroeiers en wedstrijdroeiers. Iedereen kan dus meedoen, ongeacht het niveau of roei ervaring. 

Op zaterdag kwamen namens De Eem Meike en Filien in actie in een dubbeltwee. Voor Meike het tweede jaar dat zij deelnam en voor Filien, die deze zomer is begonnen met roeien, haar eerste wedstrijd. De meiden deden het super! Een derde plek binnen hun heat. Meike zou in de middag nog in actie komen in een skiff, maar de middagwedstrijden werden vanwege extreem veel wind, helaas allemaal afgelast.

Op zondag zijn we naar Amsterdam afgereisd met Nora, Ymke en Hendrik. In de ochtend kwamen de zussen Nora en Ymke in actie in een dubbel twee. Allebei roeiden ze vol enthousiasme hun eerste wedstrijd en dat nog wel op de Bosbaan. Super stoer! In de middag was het aan Hendrik om zijn slag te slaan in de skiff. En dat deed hij uitstekend. Zijn eerste blik is een feit! Met een overwinning op de 1000 meter en een tweede plek op de 500 meter, werd hij eerste in zijn heat.

Het was een zeer geslaagd weekend!

NORA en YMKE

MEIKE en FILIEN

HENDRIK

NORA, YMKE en HENDRIK

Klik op een foto om die in het groot te zien.